embun pagi

embun pagi

~ morning dew ~
embun pagi
More ideas from embun

British Columbia, Backpacking, National Parks, Canada, Backpacker, Travel Backpack, State Parks

Korea’s public transportation system is well-known for being convenient, inexpensive and clean. The Korea Tour Card, an exclusive card just for foreign touri.

Semua orang ada 1 nyawa sahaja. Jadi, kena jaga baik-baik. Bab soal keselamatan ni mesti ambil berat, terutama semasa travel. Bukan fikir seronok sahaja sebab travel ni kadang banyak perkara yang tak best daripada yang best, tapi itulah yang buat travel tu jadi best. Hahaha. Nak kata pandai sangat pun tak, tapi apa yang saya kongsikan di sini adalah berdasarkan pengalaman sendiri. Secara personal, kalau nak cakap pasal 'keselamatan semasa travel' ini pun sebenarnya subjektif. Mana-man...

Semua orang ada 1 nyawa sahaja. Jadi, kena jaga baik-baik. Bab soal keselamatan ni mesti ambil berat, terutama semasa travel. Bukan fikir seronok sahaja sebab travel ni kadang banyak perkara yang tak best daripada yang best, tapi itulah yang buat travel tu jadi best. Hahaha. Nak kata pandai sangat pun tak, tapi apa yang saya kongsikan di sini adalah berdasarkan pengalaman sendiri. Secara personal, kalau nak cakap pasal 'keselamatan semasa travel' ini pun sebenarnya subjektif. Mana-man...

Bukan selalu dapat jumpa rumah kayu klasik zaman sekarang ini. Contoh rumah kayu di Melaka yang kami tampilkan ini mempunyai rekaan interior yang sangat menarik dengan eleman Melayu klasik bercampur suasana moden. Serius, lawa gila tempat ini. Kolam renang untuk anda berendam puas-puas. Memang lawa betul view tempat ini. Ada basikal juga - sesuai untuk pusing-pusing kampung. Ruang santai untuk para tetamu lepak. Bersih dan kemas. Salah satu bahagian interior dalaman yang menarik. Baca juga…

Bukan selalu dapat jumpa rumah kayu klasik zaman sekarang ini. Contoh rumah kayu di Melaka yang kami tampilkan ini mempunyai rekaan interior yang sangat menarik dengan eleman Melayu klasik bercampur suasana moden. Serius, lawa gila tempat ini. Kolam renang untuk anda berendam puas-puas. Memang lawa betul view tempat ini. Ada basikal juga - sesuai untuk pusing-pusing kampung. Ruang santai untuk para tetamu lepak. Bersih dan kemas. Salah satu bahagian interior dalaman yang menarik. Baca juga…

Anda nak ke Melbourne dalam masa terdekat ni? Dah beli tiket penerbangan tapi masih tak pasti samada nak sewa kenderaan atau tidak? Sebelum anda jawab persoalan samada perlu sewa kereta atau tidak, siapkan dulu itinerari. Apabila dah tahu ke mana nak pergi, baru boleh buat keputusan. Secara amnya, jika lebih banyak masa diluangkan di Bandar Melbourne (Central Business District), tak perlu sewa kereta. Lebih baik menggunakan sistem pengangkutan awam. Sistem pengangkutan awam di Melbourne…

Anda nak ke Melbourne dalam masa terdekat ni? Dah beli tiket penerbangan tapi masih tak pasti samada nak sewa kenderaan atau tidak? Sebelum anda jawab persoalan samada perlu sewa kereta atau tidak, siapkan dulu itinerari. Apabila dah tahu ke mana nak pergi, baru boleh buat keputusan. Secara amnya, jika lebih banyak masa diluangkan di Bandar Melbourne (Central Business District), tak perlu sewa kereta. Lebih baik menggunakan sistem pengangkutan awam. Sistem pengangkutan awam di Melbourne…

Tahun ni saja nak merasa beraya di negara orang. Jadi merancanglah ke Osaka. Cuaca sama macam Malaysia tapi rasa bahang sangat sebab tak ada angin. Itu bahagian yang tak best nya. Sunburn teruk! Berikut itinerari saya sepanjang di negara matahari terbit tu: Hari 1: KUL - KIX Bermalam di airport Hari 2 Saga Arashimaya - Di sini ada romantic train tu. Tapi tak naik sebab rasa tak berbaloi dengan pemandangan daun hijau je. Rasa macam masuk hutan je lah kot. Kalau naik di musim luruh mesti tak…

Tahun ni saja nak merasa beraya di negara orang. Jadi merancanglah ke Osaka. Cuaca sama macam Malaysia tapi rasa bahang sangat sebab tak ada angin. Itu bahagian yang tak best nya. Sunburn teruk! Berikut itinerari saya sepanjang di negara matahari terbit tu: Hari 1: KUL - KIX Bermalam di airport Hari 2 Saga Arashimaya - Di sini ada romantic train tu. Tapi tak naik sebab rasa tak berbaloi dengan pemandangan daun hijau je. Rasa macam masuk hutan je lah kot. Kalau naik di musim luruh mesti tak…

Apabila AirAsia mengumumkan mereka kembali terbang ke New Zealand, ramai yang teruja untuk travel ke sana. Apatah lagi bagi mereka yang sukakan keindahan alam. New Zealand merupakan antara negara yang mempunyai pemandangan yang menarik, tenang dan mempunyai kepadatan penduduk yang rendah. Ditambah pula negara ini merupakan sebuah negara yang mesra pelancong dan menyediakan banyak kemudahan untuk mereka yang berkunjung ke sini. New Zealand juga pernah disenaraikan antara negara yang selamat…

Inilah 20 Tip Cara Saya Berjimat Sewaktu Travel Di New Zealand

66 Logo Halal Dari 40 Buah Negara Yang Diiktiraf Oleh JAKIM

BARE NAKED ISLAM these are the signs, symbols for Halal, muslim symbols they use to let them know what they are buying or doing is according to the mind control tactics of the koran and their leaders

Instagram merupakan media sosial yang seronok untuk dikunjungi terutama bagi mereka yang suka melihat gambar pemandangan dan lokasi travel yang menarik. Kali ini kami ingin kenalkan anda dengan 10 instagrammers dari Malaysia yang sering berkongsi kisah pengembaraan mereka. Jom kita mulakan. 1. Kina Omar - satu-satunya pelajar Malaysia yang kini sedang melanjutkan pelajaran di Pulau Jeju, Korea. Kina sering berkongsi gambar pemandangan menarik di sekitar Pulau Jeju dan Korea, kisah seharian…

Instagram merupakan media sosial yang seronok untuk dikunjungi terutama bagi mereka yang suka melihat gambar pemandangan dan lokasi travel yang menarik. Kali ini kami ingin kenalkan anda dengan 10 instagrammers dari Malaysia yang sering berkongsi kisah pengembaraan mereka. Jom kita mulakan. 1. Kina Omar - satu-satunya pelajar Malaysia yang kini sedang melanjutkan pelajaran di Pulau Jeju, Korea. Kina sering berkongsi gambar pemandangan menarik di sekitar Pulau Jeju dan Korea, kisah seharian…

9 Pengembara Wanita Malaysia Yang Best Dan Boleh Dijadikan Inspirasi Di Instagram

9 Pengembara Wanita Malaysia Yang Best Dan Boleh Dijadikan Inspirasi Di Instagram

Impian gadis ini mahu travel solo dengan cara berbasikal bermula pada tahun 2005, iaitu sewaktu masih belajar. Namun menurut Siti Hajar binti Mohamad Taher atau lebih mesra di panggil Jaja, faktor kekurangan sumber di waktu itu menjadi penghalang untuk beliau menyempurnakan impian ini. Hinggalah 2 bulan lepas, pengembaraan solo Jaja dengan basikal akhirnya berjaya dilaksanakan. Trip ini berlangsung dari penghujung bulan Mac hingga penghujung Mei 2015. Sebelum bercerita lebih lanjut, mari…

Impian gadis ini mahu travel solo dengan cara berbasikal bermula pada tahun 2005, iaitu sewaktu masih belajar. Namun menurut Siti Hajar binti Mohamad Taher atau lebih mesra di panggil Jaja, faktor kekurangan sumber di waktu itu menjadi penghalang untuk beliau menyempurnakan impian ini. Hinggalah 2 bulan lepas, pengembaraan solo Jaja dengan basikal akhirnya berjaya dilaksanakan. Trip ini berlangsung dari penghujung bulan Mac hingga penghujung Mei 2015. Sebelum bercerita lebih lanjut, mari…

Siapa sangka hasil berniaga menjual dan membaiki kipas di pasar malam dapat membawa gadis ini travel ke merata tempat. Itulah rezeki yang diperolehi oleh gadis bernama Nur Asyifa Binti Ajis. Gadis yang lebih mesra di panggil Effa ini juga dikenali dengan nama Doktor Kipas. Menurut graduan lulusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik & Elektronik yang berusia 26 tahun ini, semuanya bermula apabila ibunya 'bising' melihat Effa hanya 'goyang kaki' di rumah selepas tamat ...

Siapa sangka hasil berniaga menjual dan membaiki kipas di pasar malam dapat membawa gadis ini travel ke merata tempat. Itulah rezeki yang diperolehi oleh gadis bernama Nur Asyifa Binti Ajis. Gadis yang lebih mesra di panggil Effa ini juga dikenali dengan nama Doktor Kipas. Menurut graduan lulusan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrik & Elektronik yang berusia 26 tahun ini, semuanya bermula apabila ibunya 'bising' melihat Effa hanya 'goyang kaki' di rumah selepas tamat ...

Assalamualaikum. Nak cerita, baru-baru ni saya Eropah secara backpack selama 14 hari, ke 7 buah negara, dan total bajet saya ialah RM2,889 untuk segala tiket penerbangan, tempat tinggal, makan, segala tambang perjalanan sepanjang di sana. Antara route / negara yang saya kunjungi sepanjang 14 hari itu ialah : KLIA2 --> Tehran, Iran --> Athens, Greece --> Istanbul, Turki --> Rome, Italy --> London, United Kingdom --> Amsterdam, Netherlands --> Paris, France --> Tehr...

Assalamualaikum. Nak cerita, baru-baru ni saya Eropah secara backpack selama 14 hari, ke 7 buah negara, dan total bajet saya ialah RM2,889 untuk segala tiket penerbangan, tempat tinggal, makan, segala tambang perjalanan sepanjang di sana. Antara route / negara yang saya kunjungi sepanjang 14 hari itu ialah : KLIA2 --> Tehran, Iran --> Athens, Greece --> Istanbul, Turki --> Rome, Italy --> London, United Kingdom --> Amsterdam, Netherlands --> Paris, France --> Tehr...

Assalamualaikum. Nak cerita, baru-baru ni saya Eropah secara backpack selama 14 hari, ke 7 buah negara, dan total bajet saya ialah RM2,889 untuk segala tiket penerbangan, tempat tinggal, makan, segala tambang perjalanan sepanjang di sana. Antara route / negara yang saya kunjungi sepanjang 14 hari itu ialah : KLIA2 --> Tehran, Iran --> Athens, Greece --> Istanbul, Turki --> Rome, Italy --> London, United Kingdom --> Amsterdam, Netherlands --> Paris, France --> Tehr...

Assalamualaikum. Nak cerita, baru-baru ni saya Eropah secara backpack selama 14 hari, ke 7 buah negara, dan total bajet saya ialah RM2,889 untuk segala tiket penerbangan, tempat tinggal, makan, segala tambang perjalanan sepanjang di sana. Antara route / negara yang saya kunjungi sepanjang 14 hari itu ialah : KLIA2 --> Tehran, Iran --> Athens, Greece --> Istanbul, Turki --> Rome, Italy --> London, United Kingdom --> Amsterdam, Netherlands --> Paris, France --> Tehr...

Alhamduilah, syukur kepada Allah kerana saya sudah berjaya menamatkan misi jelajah Kepulauan Taiwan selama 19 hari. Misi ni sepatutnya saya habiskan waktu travel ke Korea Selatan, China dan Jepun pada September-November tahun 2016. Tapi atas sebab-sebab tertentu, tertangguh pulak misi ke Taiwan, hahahaa. Kebanyakan orang kalau datang ke Taiwan selalunya hanya tertumpu untuk melawat kawasan Taipei City ataupun Kaohsiong sahaja. Tetapi, banyak lagi tempat-tempat yang menarik masih belum di…

Alhamduilah, syukur kepada Allah kerana saya sudah berjaya menamatkan misi jelajah Kepulauan Taiwan selama 19 hari. Misi ni sepatutnya saya habiskan waktu travel ke Korea Selatan, China dan Jepun pada September-November tahun 2016. Tapi atas sebab-sebab tertentu, tertangguh pulak misi ke Taiwan, hahahaa. Kebanyakan orang kalau datang ke Taiwan selalunya hanya tertumpu untuk melawat kawasan Taipei City ataupun Kaohsiong sahaja. Tetapi, banyak lagi tempat-tempat yang menarik masih belum di…