UAE-FRANCE-CULTURE-LOUVRE

Explore related topics

Louvre Abu Dhabi, Riesenkuppel, Ateliers Jean Nouvel, Waagner Biro

Louvre Abu Dhabi – Riesenkuppel aus 85 Puzzleteilen

All four levels of clothing are mounted. The position and size of the openings are exactly planned according to the desired light incidence.

Benthem Crouwel's new station for The Hague

Benthem Crouwel Architects has rebuilt the central railway station in The Hague with a huge diamond-patterned glass roof

cabbagerose:  prada, tokyo, japan via: toddeberle  ive been here. they yelled at us to not take pictures. that made me sad.

cabbagerose: prada, tokyo, japan via: toddeberle ive been here. they yelled at us to not take pictures. that made me sad.

All sizes | Structural Systems Exhibition | Flickr - Photo Sharing!

All sizes | Structural Systems Exhibition | Flickr - Photo Sharing!

nave-diagonal80-madrid-model-02.jpg (731×1100)

nave-diagonal80-madrid-model-02.jpg (731×1100)

Cooled Conservatories, Gardens by the Bay wins 2013 RIBA Lubetkin Prize | News | Archinect

Bustler: Cooled Conservatories, Gardens by the Bay wins 2013 RIBA Lubetkin Prize

Toy Ito - Sendai Mediatheque – Sendai, Japan The south facade features a “double skin” of glass with vents to reduce energy costs. “Opening the vents in the summer creates a cooling updraft; closing vents in winter creates an insulating layer of air to seal in heat” [2]. Additionally, the hollow tubes bring in light from the top of the mediatheque’s canopy down into the lower floors.

MORE ABOUT: Sendai Mediatheque – Sendai, Japan

Toy Ito - Sendai Mediatheque – Sendai, Japan The south facade features a “double skin” of glass with vents to reduce energy costs. “Opening the vents in the summer creates a cooling updraft; closing vents in winter creates an insulating layer of air to seal in heat” [2]. Additionally, the hollow tubes bring in light from the top of the mediatheque’s canopy down into the lower floors.

fcolarossi-2.jpg

Triennale de Milan "Housing for all"-habitat par Massimiliano

Truffle House. Proyecto de Ensamble Studio en Laxe, España.

Truffle House by Ensamble Studio, Spain, Iakov Chernikhov Prize winner 2012

BRONX SPORTS COMPLEX - Aaron Berman Architecture

BRONX SPORTS COMPLEX - Aaron Berman Architecture

UAE-FRANCE-CULTURE-LOUVRE

French architects Ateliers Jean Nouvel designed the complex shell of Louvre Abu Dhabi, a project under development for over a decade before finally opening to

Pinterest
Search